≡ Menu

Soorten inzetten

roulette chips inzettenBij het spelen van roulette kun je als speler rekenen op de mogelijkheid om verschillende soorten inzetten te plaatsen. Om je een beeld te geven wat voor inzetten er allemaal mogelijk zijn hebben we deze via deze pagina voor je opgesplitst in 3 soorten. Zo bespreken we de inside bets, outside bets en het burenspel van roulette. Als je bij een casino roulette wilt spelen met een eigen inzet kan dit uiteraard door jezelf aan te melden. Hiermee kun je een eigen saldo in beheer nemen en spelen voor geld zoveel je maar wilt. Anderzijds behoort ook gratis oefenen tot de mogelijkheid, waardoor je de soorten inzetten zelf ook op eenvoudige wijze onder de loep zal kunnen nemen.

Inside bets bij roulette
Als we het hebben over het plaatsen van verschillende soorten inzetten is het spelen van inside bets zeker iets dat je uitgelegd moet kunnen krijgen. Het plaatsen van deze inzetten is namelijk meer dan zomaar je fiches neerleggen op een nummers. Als we het hebben over inside bets moet je weten dat je met slechts 1 fiches tot wel 6 nummers tegelijk kunt beslaan om te winnen. Hieronder daarom een kort overzicht van hoe je in kunt zetten en welke prijzen er mee te winnen zijn bij roulette.

 • Inzetten op 1 nummer:
  Rechtstreeks je fiches op een nummer plaatsen voor een uitbetaling van 36 keer je inzet bij winst.
 • Inzetten op 2 nummers:
  Het fiche moet geplaatst worden op een lijn tussen twee nummers. Bij winst ontvang je de inzet keer 18.
 • Inzetten op 3 nummers:
  Hierbij zal je het fiche aan de zijlijn moeten leggen boven een rijtje met 3 nummers. De uitbetaling bij winst is 12 keer je inzet.
 • Inzetten op 4 nummers:
  Leg hierbij je fiche op een kruis tussen 4 nummers in. Bij winst ontvang je de inzet keer 9 uitbetaald.
 • Inzetten op 6 nummers:
  Je fiche moet op een T-splitsing geplaatst worden aan de zijlijn. Hiermee kun je 6 keer je inzet als uitbetaling winnen.

Spelen met een outside bet
Outside bets die geplaatst kunnen worden behoren tot de soorten inzetten die meer kans geven op winst, maar waarbij de uitbetalingen lager zullen zijn. Op zich natuurlijk niet heel erg, want als je een outside bet plaatst is het risico om meerdere verliezen achter elkaar te behalen ook veel kleiner. Het is dan ook niet voor niets dat de meeste roulette strategieën kiezen voor outside bets onder de soorten inzetten.

Als je wilt weten welke outside bets er te spelen zijn is het belangrijk om te weten dat je deze inzetten naast de nummers vindt. Je kunt bijvoorbeeld inzetten op 1 van de 3 kolommen met een totaal van 12 nummers, maar ook spelen op een rij met 12 nummers tegelijk behoort tot de mogelijkheden. Door op deze manier een inzet te plaatsen zal je bij winst een uitbetaling ontvangen van 3 keer je inzet. Anderzijds kun je ook kiezen voor outside bets in de vorm van rood, zwart, even, oneven, hoog of laag. Als je met deze soorten inzetten wint zal je een uitbetaling krijgen van 2 keer de geplaatste inzet.

Gokken op het burenspel
Het burenspel bij roulette is één van de soorten inzetten die je doorgaans niet aan alle speeltafels zal kunnen genieten. Hoewel je deze soort inzet het meeste ziet bij Amerikaans roulette zijn ook ook Frans en Europees roulette speeltafels die de mogelijkheid bieden om hierop te spelen. Het burenspel is eigenlijk een directe kopie van de nummers uit de cilinder. Je ziet deze op de juiste volgorde staan en zal daarbij kunnen spelen op een specifieke serie met nummers. Spelen kan op 1 nummer met 1 buur, maar ook gokken met 2 of zelfs 3 buren is een optie.

Inzetten plaatsen op het burenspel kan zeer gunstig zijn als je vooraf denkt dat het balletje tot stilstand zal komen in een bepaalde zijde van de cilinder. Hoe meer buren je speelt des te hoger de kans zal zijn om te winnen. Je kunt er bij het burenspel ook voor kiezen om te spelen op een bepaalde sectie. Voorbeelden hiervan zijn de serie 5/8, orphelins, serie 0/2/3 en het 0 spel. Hiermee zet je uiteraard ook in om een breder aantal nummers en zullen de kansen op het behalen van geldprijzen zeer goed gespreid zijn.