≡ Menu

Roulette termen toegelicht

Roulette termen onlineBij online roulette kom je verschillende termen tegen. Dit kunnen vormen van roulette zijn, maar ook termen die je in het spel gebruikt. Zo heb je bijvoorbeeld de term Amerikaanse roulette. Dit wordt door veel mensen gezien als de minst gunstige vorm van roulette voor de speler. Er is namelijk een extra 00 aanwezig en daardoor is de kans dat je gaat winnen kleiner. Hoe komt dat? Er is een extra nul en daardoor kan het balletje ook daar op terecht komen en dan heb je niets gewonnen maar ben je je inzet in een keer kwijt.

De term ball track kun je ook tegen komen en dat is de rand bovenin het roulettewiel waar het balletje in rond gaat draaien voordat er een getal gaat vallen. Dit hoef je niet te onthouden, maar het is wel leuk om te weten hoe alles heet. Kom nu achter de betekenis van nog meer termen en spelen maar.

Burenspel en andere termen

Dan is er nog de term burenspel. Dit kan veel gespeeld worden bij de Franse en de Europese roulettespellen. Je ziet dan op de tafel een ovale print met getallen op het roulettewiel in een volgorde waarin deze op het wiel staan. Dit is eigenlijk een speciale inzetmogelijkheid en daarbij kun je geld plaatsen op een getal op het wiel en de getallen daarnaast, dit zijn dus de buren. Vandaar dat het deze naam ook heeft gekregen natuurlijk! Nog een paar andere termen die je tegen kunt komen:

  • Carree of Corner Bet hierbij gaat het over een inzet op de kruising van vier getallen. Je gaat hierdoor dus een bedrag plaatsen op vier getallen tegelijkertijd. Daardoor heb jij een grotere kans om te winnen. Houd er wel rekening mee dat het bedrag wat je dan kunt winnen lager is dan wanneer je op een getal een bedrag gaat plaatsen.
  • Cheval of Split Bet dit wil zeggen een inzet op de lijn die twee getallen scheidt en daarbij ga je dus een inzet plaatsen op twee getallen.
  • Chances Simple is een Franse term en dat wil zeggen voor alle inzetten met een 50/50 uitkomst.
  • Colonne wil zeggen dat je een bedrag gaat plaatsen op de tafel bij de getallen 1 tot en met 36. Deze zijn opgedeeld in drie kolommen. Je kunt dan een fiche plaatsen onder 34, 35 of 36 en zo geef je aan voor welke kolom je wil spelen.

Roulette spelen

Wat moet je nog meer weten?

Er zijn nog een paar termen waar je wat mee kunt doen, zoals en plein. Dit wil zeggen inzetten op een getal en dan kun je dus 35x je inzet winnen. En Prison is ook een term die je tegen kunt komen en dat is een speciale spelregel. Soms is dat van toepassing bij de Franse roulette. Wanneer de bal dan op de nul valt? Dan krijgen alle spelers die een 50/50 inzet hebben gedaan de keuze om de helft terug te nemen of te laten staan.

Het is goed om deze en andere termen goed te onthouden. Je kunt ze maar eens tegen komen en dan weet je ook wat er mee wordt bedoeld. Ga een aantal keer gratis spelen. Dan ontdek je ook al een aantal termen en zo kun je ze beter onthouden. Hoe meer je oefent hoe beter het gaat. Dat zal het spelen met echt geld alleen maar ten goede komen.