≡ Menu

Roulette spelregels

Bij het spelen van roulette gelden er natuurlijk net als bij elk ander spel vaste spelregels waar je jezelf aan moet houden. Het is belangrijk om de roulette spelregels te kennen voordat je een inzet gaat plaatsen, want anders heeft inzetten weinig zin. Het spelen van online roulette is helemaal niet moeilijk. Ondanks het feit dat er naast een roulette wiel veel vakken zijn in een speelveld waarop je in kunt zetten spreekt alles in principe wel voor zich.

roulette spelregelsJouw doel bij het spelen van roulette is om te voorspellen bij welk nummer het balletje in het roulette wiel zal gaan stoppen. Heb je het bij het juiste eind door in te zetten op dat nummer of op één van de andere zijvakken, dan krijg je een uitbetaling. De uitbetalingen die bij roulette gedaan worden zijn geheel afhankelijk van de inzet die je plaatst en de kansen die het vakje met zich mee neemt. Hoe lager de kans is dat je met een enkele inzet op dat vakje gelijk hebt, des te groter de uitbetaling op basis van je inzet zal zijn. Iedere keer als het balletje bij een nummer gevallen is, is de speelronde over en moet je weer opnieuw een inzet plaatsen.

Plaats je inzet daar waar jij wil

Wanneer je er aan toe bent om een inzet te plaatsen, dan moet je goed kijken naar je budget. Ook kan je eventueel gebruik maken van een roulette strategie om de kansen op winst te verhogen. Roulette wordt bij de Europese variant gespeeld met 37 nummers van 0 tot en met 36. Bij de Amerikaanse variant heb je een extra mogelijkheid tot inzetten en speel je met een extra 00. Welke variant je ook kies het gaat altijd om de inzet die je doet.

Je kunt je inzetten plaatsen op enkele nummers, maar kunt ook in het speelveld met nummers inzetten op 2 of zelfs 4 nummers tegelijk. Daarnaast zijn er nog allerlei zijvakken beschikbaar die een goede kans op winst genereren. Je hebt aan de zijkant van het speelveld namelijk de zogeheten 50 procent vakken. Met een inzet op rood, zwart, even, oneven, 1-18 of 19-36 heb je dus 50 procent kans om je inzet verdubbeld terug te winnen. Er zijn uiteraard nog meerdere vakken beschikbaar. Zo kan je inzetten op een hele rij met nummers, maar ook op een complete kolom of serie met nummers. Jij bepaald hoeveel je inzet en waar je de fiches neer wenst te leggen.

Soorten inzetten

Als je online roulette gaat spelen moet je weten dat er verschillende mogelijkheden zijn wat betreft het plaatsen van een inzet. In het algemeen gesproken is het natuurlijk de bedoeling dat jij met de fiches je inzetten over het speelveld van de roulette tafel gaat verdelen. Je kunt gebruik maken van fiches in verschillende waardes en hebt ook nog eens de mogelijkheid om te kiezen voor vele soorten inzetten. Ieder vakje is anders en er gelden meerdere uitbetalingen per vakje, omdat de winkansen met een inzet soort erg uiteen zullen lopen. Om je te informeren over bekende inzetten bij roulette hebben wij hieronder een aantal mogelijkheden voor jou beschreven.

 • Burenspel
  Het burenspel wordt gespeeld op een soort van bordspel aan de zijkant van het grote speelveld. Dit is erg makkelijk te begrijpen en zo ook voor iedereen te gebruiken. Het burenspel valt onder de vele soorten inzetten en is ook nog eens een soort van strategie. Als jij roulette aan het spelen bent en je hebt een voorgevoel over een bepaald nummer, dan kan je kiezen voor het burenspel. Je weet nooit zeker of je helemaal gelijk gaat hebben, maar de gedachte bij een bepaald nummer zal er zijn. Om je risico bij zo’n gedachte te spreiden is het mogelijk om een inzet te plaatsen op het burenspel. Ben jij bijvoorbeeld van gedachte dat het nummer 21 zal gaan worden, dan plaats je een inzet op 21 en de directe buren ervan. Je kunt met één buur spelen aan weerszijden, maar ook met 2 of meerdere buren. Afhankelijk van het aantal buren dat jij kiest zal er een inzet geplaatst worden met een gelijk aantal fiches.
 • Carré
  Een inzet Carré betekend een inzet die geplaatst wordt op een kruis tussen 4 nummers in. Je spreid hiermee je inzet redelijk ver en hebt dus een kans van 4 uit 37 om met die inzet te winnen. Deze inzet kan op meerdere plaatsen op het speelveld gedaan worden.
 • Cheval
  Deze inzet is gebaseerd op het plaatsen van een fiche op de lijn tussen twee nummers in. Je zet dus gespreid in, waarbij je jouw kansen op meerdere nummers tegelijk zet. Ook hierbij is de kans nog niet heel groot dat je wint, maar uitbetalingen liggen ook nog vrij hoog.
 • Finale
  Plaats je een Finale inzet, dan zet je in op meerdere nummers met het zelfde eindcijfer. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk in te zetten op 1, 11, 21 en 31. Hierbij ben je 4 fiches kwijt. Kies je voor een inzet op bijvoorbeeld 8, 18 en 28, dan kost die uiteraard maar 3 fiches. Het eindcijfer bepaald dus het aantal nummers en fiches waarmee ingezet wordt.
 • Plein
  Wanneer je Plein in gaat zetten, dan kies je voor een inzet op één enkel nummer van het speelveld. Uiteraard heb je hiermee een kleinere kans op het behalen van een winst, maar de uitbetaling die behaald kan worden met een enkele inzet is natuurlijk wel vele malen groter.
 • Transvale
  Bij het plaatsen van een Transvale zet je in op een horizontale rij met 3 nummers. Je kunt dit doen aan de linkse kant van het speelveld, maar ook aan de rechter zijde. Als je wint met één van de nummers waarop je ingezet hebt kan je respectievelijk rekenen op een winst van 11 keer je inzet.
 • Transvale simple
  Een uitbreiding op de normale variant hiervan is de Transvale simple. Hiermee spreid je de inzet niet over 3 nummers, maar over 6 verschillende nummers. Dit wordt ook gedaan aan de zijkanten van het spel en de inzet geldt voor 2 rijen van 3 horizontale nummers.

Win met je inzet

Als de inzet is gedaan en het balletje heeft de uitslag bepaald is het tijd voor de uitbetaling. Iedere inzet die je doet op een enkel nummer geeft 36 keer de inzet terug. Bij een inzet op 2 nummers is dit 18 keer de inzet en een uitbetaling van 9 keer de inzet wordt gewonnen als je het fiche op een kruis tussen 4 nummers in hebt gelegd. Zoals hierboven al aangegeven zijn er ook de 50/50 vakken. Heb je met een inzet op deze vakken gelijk dan krijg je de inzet dubbel uitbetaald.

Aan de zijkant van het speelveld kan een uitbetaling winnen van 3 op 1 als je gelijk hebt door in te zetten op een complete rij met nummers of een hele kolom. Met de inzet die je doet bepaal je zelf hoeveel geld je kunt winnen. Hoe meer geld er wordt ingezet des te meer geld er wordt gewonnen met een bepaalde uitbetaling op de nummers. Kies ook voor online roulette en zorg ervoor dat je weet wat de mogelijkheden zijn om het spelen nog leuker te maken.